Ryhmäkuva kesän 2013 sukukokouksesta

Kutsu sukukokoukseen 3.8.2019

Tervetuloa Ylikylän Tolvasten sukuseura ry:n sukukokoukseen lauantaina 3. elokuuta 2019 Nurmeksen Ylikylän Tiaisenpirtille (Riihivaarantie 4). Sukukokous alkaa klo 12.00.

Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat ja muutos sääntöjen toiseen pykälään koskien suvun kantaisää. Lisäksi ohjelmassa on myös sukututkimukseen liittyvä esittely ja käymme läpi sukukirjan tilannetta.

Pyydän hartaasti, että tuotte sukukokouksen mahdollisimman paljon kuvia, tekstejä ja juttuideoita sukukirjaa varten. 

Osallistumismaksu on aikuisilta 15 euroa Sisältäen lounaan ja kahvin. Alle 18-vuotiaiden osallistumismaksu 5 euroa ja alle 12-vuotiaat lapset pääsevät kokoukseen ilmaiseksi.

Voit osallistua kokoukseen myös 5 euron hintaan (ei lounasta, sisältää iltapäivän kahvin).

Osallistumismaksun voit suorittaa etukäteen seuran tilille Pohjois-Karjalan OP:hen tai paikan päällä. Tilin numero on FI13 5299 0120 0616 42 (viestiksi henkilöiden nimet kenen osallistumismaksusta on kysymys).
 
Ilmoittautumiset viimeistään sunnuntaihin 21.7 mennessä Miia Tolvaselle, puhelimitse tai tekstiviestillä numeroon 050 3715 963 tai sähköpostilla osoitteeseen miia.a.tolvanen@gmail.com

Kerro samalla mahdollisesta erikoisruokavaliosta.


Tervetuloa!

 

Veli-Matti Tolvanen
Ylikylän Tolvasten sukuseuran sihteeri
ylikylantolvaset@outlook.com
www.ylikylantolvaset.fi
Sukuseura on myös nyt Facebookissa!

 

Seuran jäsenmaksu

Sukuseuran jäsenmaksu on 10 €/jäsen vuodessa. Mikäli et ole maksanut vuoden 2018, voit maksaa sen alla olevilla tiedoilla. Samoilla tiedoilla voit maksaa myös tämän vuoden jäsenmaksun.

IBAN FI1352990120061642 
SWIFT (BIC) OKOYFIHH
Maksun saaja: Ylikylän Tolvasten sukuseura ry
Maksu 10 € / jäsen
Ole hyvä ja merkitse viestikenttään minkä vuoden jäsenmaksusta on kyse ja niiden henkilöiden nimet, joiden jäsenmaksusta on kysymys.

Mikäli et muista oletko maksanut viime vuosina, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen ylikylantolvaset@outlook.com asian selvittämiseksi.

Sukuseuralla uusi sähköpostiosoite

Seuran sähköpostiosoitteena on jatkossa ylikylantolvaset@outlook.com aiemman ylikylan.tolvaset@luukku.com sähköpostin sijaan.

FT Jukka Partanen sukukirjan päätoimittajaksi

Ylikylän Tolvasista kootaan sukukirja, jonka on määrä valmistua seuraavaan, elokuussa 2019 pidettävään sukukokoukseen mennessä. Kirjahankkeesta päätettiin sukuseuran varsinaisessa kokouksessa elokuun 2016 alussa.

Kirjan päätoimittajaksi on kutsuttu historiantutkija, FT Jukka Partanen. Kirjan toimituskuntaan kuuluvat kuuluvat Ilona Alhoniemi, Pirkko Keskinen, Katriina Kingelin ja Veli-Matti Tolvanen.

Kirja pohjautuu tehtyyn sukututkimukseen ja muuhun tutkimustietoon, minkä lisäksi aineistoa kootaan talkooperiaatteella suvun jäseniltä.  Kirjan toimitus voi tarpeen mukaan myös tilata kirjoituksia suvun ulkopuolisilta asiantuntijoilta.

>>Jatka lukemista

Sukuseura koolle Ylikylään

Tervetuloa sukutapaamiseen ja –kokoukseen Ylikylän Tiaisenpirtille lauantaina 30.7.2016 klo 12 alkaen.

Ohjelma:

12.00 ilmoittautumiset ja keittolounas

13.00 tervetuloa – sukuseuran pj. Jukka Tolvanen

13.10 sukututkimuksen esittely – FT Jukka Partanen

Keskustelua, kysymyksiä ja kahvitauko

15.00 varsinainen sukukokous (esityslista kääntöpuolella)

Kokouksen jälkeen on mahdollisuus jatkaa yhdessäoloa Tiaisenpirtillä.

Maksut ja ilmoittautumiset

Osallistumismaksu, joka sisältää lounaan ja kahvit, on 15 euroa. Alle 12-vuotiaat maksavat 10 euroa ja alle 5-vuotiailta ei peritä maksuja.

Osanottomaksun voit suorittaa etukäteen seuran tilille Pielisen Osuuspankkiin. Tilin numero on FI1352990120061642.

Ilmoittautumiset lauantaihin 23.7. mennessä sähköpostitse (ylikylantolvaset@outlook.com), puhelimitse tai tekstiviestillä numeroon 050-4442666 tai seuran verkkosivujen yhteydenottolomakkeella (www.ylikylantolvaset.fi). Kerro samalla mahdollisesta erikoisruokavaliosta.

Lisätietoja antaa sukuseuran sihteeri ylikylantolvaset@outlook.com tai puhelimitse 050 444 2666.

>>Katso sukukokouksen esityslista tästä

Jukka Tolvanen jatkaa puheenjohtajana

Sukuseuran puheenjohtajana jatkaa Jukka Tolvanen Nurmeksesta.

Seuran varapuheenjohtajaksi valittiin Helena Korhonen Valtimolta ja hallituksen muiksi jäseniksi Merja Hämäläinen Kuopiosta, Pirkko Keskinen ja Miia Tolvanen Nurmeksesta, Inkeri Tolvanen Klaukkalasta ja Tiina Tolvanen ja Veli-Matti Tolvanen Joensuusta.

 

Toimintasuunnitelma kaudelle 2016-2019


Sukuseuran toimintakaudella 2016-2019 jatketaan sukututkimusta ja kootaan Ylikylän Tolvasten sukukirja. Tavoitteena on kirjan valmistuminen myyntikuntoon kesän 2019 sukukokoukseen mennessä.

Kirjaan kootaan sukutaulujen ja tutkimustiedon lisäksi haastatteluja, tarinoita, kaskuja, henkilö-, perhe- ja paikkahistorioita ja kuvia, joita kootaan mahdollisimman laajalti suvun jäseniltä.  Aineiston voi lainata kirjan toimitukselle tai luovuttaa sen kokonaan sukuseuralle, jolloin se kirjan valmistuttua sijoitetaan Nurmeksen kirjaston kotiseutuarkistossa olevaan Ylikylän Tolvasten sukuseuran arkistoon.

Kirjan päätoimittajaksi kutsutaan FT Jukka Partanen, jolla on apunaan sukuseuran nimeämä toimituskunta.  Tekstien ja kuvien kokoamisessa ja käsittelyssä turvaudutaan suvun jäsenten talkootyöhön aina, kun mahdollista, mutta toimitus voi harkintansa mukaan tilata kirjoituksia ja kuvitusta myös ulkopuolisilta asiantuntijoilta.

Sukuseuran hallitus vastaa kirjaa koskevasta tiedottamisesta ja jäseniltä saatavan aineiston vastaanottamisesta ja sen myöhemmästä arkistoinnista tai palauttamisesta.

Kirja rahoitetaan seuran jäsenmaksutuloilla ja kirjan myynnillä. Lisäksi otetaan vastaan sponsoritukea, jonka hankinnassa toivotaan seuran jäsenten auttavan omilla yritys- ja yhteiskuntasuhteillaan.

Kirjan suurin menoerä ovat painatuskustannukset. Niiden suuruutta on mahdotonta osapuilleenkaan arvioida etukäteen, koska kirja painetaan vasta vuonna 2019. Kirjasta tehdään myös maksullinen verkkoversio, jota on mahdollista seuran myöhemmillä päätöksillä päivittää ja laajentaa.

Sukuseuran seuraava varsinainen sukukokous pidetään lauantaina 3. elokuuta 2019 Nurmeksessa.
 

Sukukokous päätti 2013: Ylikylän Tolvasista tehdään tutkimusYlikylän Tolvasten sukujuhlaan ja -kokoukseen Bomballa osallistui noin 80 suvun jäsentä.

Varsinaisen sukukokouksen suuri päätös oli sukututkimuksen tilaaminen kahdelta joensuulaiselta ammattitutkijalta, sukututkija Tuula Kiiskeltä ja FT Jukka Partaselta.

Sukututkimuksen tuloksiin päästään tutustumaan seuraavassa, kesällä 2016 pidettävässä sukukokouksessa. Tutkimuksen ja suvun jäseniltä koottavan aineiston pohjalta toimitetaan sukukirja vuoteen 2019 mennessä.

Jukka Partanen painotti sukukokousesitelmässään, että kaikki tieto, vaatimatonkin, on arvokasta sukukirjaa tehtäessä. Ilman sukutauluja ei voida puhua sukututkimuksesta eikä sukukirjasta. Mutta hyvä sukukirja voi ja sen pitää sisältää historiatietoa, perimätietoa, kuvia, karttoja, dokumentteja, henkilö- ja tapahtumakuvauksia.  Ne tuovat lihan luiden ympärille.

”Tarina voi olla huhupuhettakin, mutta jos se suvun piirissä pyörii, se kuuluu sukukirjaan”, Jukka sanoo. Hän rohkaisee kaivamaan tarinat esiin, haastattelemaan, kirjoittamaan ylös omia muistietoja ja penkomaan papereita ja valokuvia. ”Monilla on varmasti aivan ainutlaatuisia kuvia”, hän uskoo.

Suvun jäsenten omat sukututkimukset ovat tutkijoille avuksi ja alentavat tutkimuskustannuksia.Sukuun liittyvien tarinoiden merkitystä pohti myös juhlan toinen puhuja, kirkkoherra Matti Tolvanen.  Hänen aiheenaan oli Suku voimavarana elämässä.

Lue Matti Tolvasen puhe tästä

Vuoden 2016 jäsenmaksu


Ylikylän Tolvasten sukuseuran jäsenmaksu on 10 euroa/henkilö.

Maksa tämän vuoden jäsenmaksusi mieluiten syyskuun loppuun mennessä Pielisen Osuuspankkiin, tilille 529901-261642.

IBAN FI1352990120061642 
SWIFT (BIC) OKOYFIHH

Maksun saaja: Ylikylän Tolvasten sukuseura ry
Maksu 10 € / jäsen

Ole hyvä ja merkitse viestikenttään jäsenmaksu 2016 ja niiden henkilöiden nimet, joiden jäsenmaksusta on kysymys.

Uusi jäsen: seuraan voi liittyä maksamalla 10 euron jäsenmaksun yllä mainitulle tilille. Toimita lisäksi henkilö- ja yhteystietosi seuran sihteerille joko verkkosivujen yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse osoitteeseen ylikylantolvaset@outlook.com . Ilmoita nimesi, osoitteesi ja syntymävuotesi. Voit myös soittaa numeroon 050-4442666.

Sukukokous 30.7.2011


Noin 120 suvun jäsentä tapasi toisensa heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Nurmeksessa. Ylikylän Tolvasten sukuseuran ensimmäisessä varsinaisessa sukujuhlassa lauantaina saatiin tutkittua tietoa Tolvasten varhaisvaiheista Ylikylässä, nautittiin korkeatasoisista musiikkiesityksistä ja kuultiin harrastajasukutukijan kokemuksista – kaikki suvun jäsenten voimin. Sunnuntaina linja-autollinen sukukokousväkeä kiersi suvun kotipaikoilla Ylikylässä.

Tolvaset kohosivat jo varhain yhdeksi Ylikylän menestyvimmistä suvuista, kertoi historiantutkija, FT Jukka Partanen juhlaesitelmässään.

Lue esitelmä kokonaisuudessaan

Katso kuvia vuoden 2011 sukukokouksesta

Perustamiskokous 8.8.2009

Aloitteen Ylikylän Tolvasten sukuseuran perustamisesta teki Ylikylästä lähtöisin oleva, nykyisin Joensuussa asuva Martti Tolvanen.

Hänen johdollaan yhdeksän suvun jäsentä kokoontui toukokuussa 2009 Ylikylän Tiaisenpirtille keskustelemaan seuran perustamisesta.

Tilaisuudessa valittiin toimikunta valmistelemaan suvun tapaamista ja seuran perustamista.