Nurmeksen historia – kirja julkaistu

Nurmeksen historia vuodet 1910–2020 – kirja on julkaistu. Teoksen on tilannut Nurmeksen kaupunki, ja sen on päätoimittanut Suomen historian dosentti, FT Jukka Kokkonen, joka on ollut tekemässä myös sukukirjaamme. Kirja on 650-sivuinen, noin 550 valokuvaa sisältävä teos on nyt – 70 vuotta Nurmeksen ensimmäisen, Veijo Saloheimon kirjoittaman kuntahistorian julkaisun jälkeen.

Runsaan kuvamateriaalin lisäksi teoksessa on noin 20 kuviota ja kaaviota, noin 50 taulukkoa ja kymmenkunta karttaa. Ulkoasusta ja taitosta vastaa Jussi Virratvuori Viestintätoimisto Kirjokannesta. Jussi taittoi myös sukukirjamme.

Teos on varustettu henkilöhakemistolla, jossa on Tolvasten suvun edustajia yhteensä 25. Jukka Kokkosen ja Alina Kuusiston yhteisesti laatimana teoksessa on muun muassa tekstilaatikko Ylikylän Pyysärkkä – kruununtilasta perintötilaksi ja maatalousyritykseksi.

Teos on myynnissä Nurmes-talolla Kötsin museossa ja Porokylässä kirjakauppa Sananhelinässä hintaan 40 euroa. Kirjan voi tilata myös postitse:
Kirjakauppa Sananhelinä
Porokylänkatu 2
75530 Nurmes
045-1616462
sananhelina@sananhelina.fi

Sulje valikko
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept