Sukukokous päätti 2013: Ylikylän Tolvasista tehdään tutkimus

Ylikylän Tolvasten sukujuhlaan ja -kokoukseen Bomballa osallistui noin 80 suvun jäsentä.

Varsinaisen sukukokouksen suuri päätös oli sukututkimuksen tilaaminen kahdelta joensuulaiselta ammattitutkijalta, sukututkija Tuula Kiiskeltä ja FT Jukka Partaselta.

Sukututkimuksen tuloksiin päästään tutustumaan seuraavassa, kesällä 2016 pidettävässä sukukokouksessa. Tutkimuksen ja suvun jäseniltä koottavan aineiston pohjalta toimitetaan sukukirja vuoteen 2019 mennessä.

Jukka Partanen painotti sukukokousesitelmässään, että kaikki tieto, vaatimatonkin, on arvokasta sukukirjaa tehtäessä. Ilman sukutauluja ei voida puhua sukututkimuksesta eikä sukukirjasta. Mutta hyvä sukukirja voi ja sen pitää sisältää historiatietoa, perimätietoa, kuvia, karttoja, dokumentteja, henkilö- ja tapahtumakuvauksia. Ne tuovat lihan luiden ympärille.

”Tarina voi olla huhupuhettakin, mutta jos se suvun piirissä pyörii, se kuuluu sukukirjaan”, Jukka sanoo. Hän rohkaisee kaivamaan tarinat esiin, haastattelemaan, kirjoittamaan ylös omia muistietoja ja penkomaan papereita ja valokuvia. ”Monilla on varmasti aivan ainutlaatuisia kuvia”, hän uskoo.

Suvun jäsenten omat sukututkimukset ovat tutkijoille avuksi ja alentavat tutkimuskustannuksia.Sukuun liittyvien tarinoiden merkitystä pohti myös juhlan toinen puhuja, kirkkoherra Matti Tolvanen. Hänen aiheenaan oli Suku voimavarana elämässä.

Lue Matti Tolvasen puhe tästä

Sulje valikko
We use cookies in order to give you the best possible experience on our website. By continuing to use this site, you agree to our use of cookies.
Accept